dimecres, 14 d’agost del 2013



I SI POSEM PREU A LES PARAULES?


La majoria dels nens i nenes acaben Cicle Inicial havent après a llegir, no només a descodificar, sinó a iniciar-se en l'apassionant món de la comprensió dels textos, del significat que vehicula cada paraula i que ens permet enllaçar amb les nostres experiències. 
En aquesta edat arriben amb un sac ple de contes, una de les tipologies textuals més treballades en aquest Cicle. Comencen Cicle Mitjà, una etapa on tindran exàmens i on llegir per estudiar suposarà retenir més del 80 % de la informació. Què és allò realment important i què és secundari? En un conte no cal recordar-ho tot: els personatges, el context... poca cosa més,  i així som capaços d'entendre'l, però a l'hora de llegir per estudiar cal activar altres estratègies, no és el mateix!
A les famílies no els pertoca ensenyar a estudiar, aquesta és una tasca educativa que cal que els docents modelem, explicitem com s'ha de fer i quines estratègies podem fer servir.
Amb els nens i nenes de 3r de Cicle Mitjà aquest any vam fer una activitat que els va agradar molt: Posar preu a les paraules, reflexionar sobre el valor que tenen dins la frase.

Un conte ple de màgia que es va convertir en el  fil conductor de tota l'activitat va ser:

"La gran fàbrica de les paraules" de l'autora Agnès de Lestrade i la il.lustradora Valeria Docampo, un tresor per poder treballar la competència metalingüística. Us el recomano.

La directora de la biblioteca de Cambrils, Rosa Maria Fusté  també recomana el conte LA GRAN FÀBRICA DE LES PARAULES 

També podeu elaborar el vostre "Caçaparaules". 




El passadís de l'escola de Can Puig va quedar ple de Caçaparaules.



La "A" va voler caçar la paraula petó.

Aquí teniu la fitxa:

https://www.dropbox.com/s/jqjbwhnsyb9fu6m/Posar%20preu.doc










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada